Μασκ για Twitter: Υπάρχουν ακόμα λίγα θέματα που δεν έχουν επιλυθεί

Ο CEO της Tesla, Ίλον Μασκ, ανέφερε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ ότι υπάρχουν «κάποια λίγα ζητήματα» τα οποία δεν έχουν επιλυθεί γύρω από την εξαγορά της Twitter, καθώς ο ίδιος αναμένει το πόρισμα της εταιρείας σχετικά με τον αριθμό των ψευδών λογαριασμών (bots) στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά την επίδραση που μπορεί να έχει η δραστηριοποίηση της Tesla στην Κίνα σε σχέση με την ελευθερία του λόγου στο Twitter, στην περίπτωση που τελικώς περάσει στα χέρια του, ο Ίλον Μασκ ανέφερε σύμφωνα με το moneycontrol.com ότι «το Twitter δεν λειτουργεί στην Κίνα και η Κίνα δεν προσπαθεί να επηρεάσει την ελευθερία του λόγου στις ΗΠΑ, απ’ όσο γνωρίζω».

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter στις αρχές Ιουνίου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Ίλον Μασκ για εσωτερικά δεδομένα, προσφέροντας πλήρη πρόσβαση στη μαζική ροή δεδομένων που περιλαμβάνει περισσότερα από 500 εκατομμύρια tweets που δημοσιεύονται κάθε μέρα.

Η κίνηση στόχευε να τερματίσει μια αντιπαράθεση με τον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε απειλήσει ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία του για την αγορά του Twitter, 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εάν η εταιρεία δεν παρείχε πρόσβαση στα δεδομένα που λέει ότι είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση του αριθμού των ψεύτικων χρηστών στην πλατφόρμα.

Ο Έλον Μασκ όταν απευθύνθηκε την περασμένη εβδομάδα στους υπαλλήλους του Twitter για πρώτη φορά, πρόβαλε την ανάγκη για “εξορθολογισμό του αριθμού των εργαζομένων”, αλλά προσφέροντας λίγες άλλες νέες λεπτομέρειες σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιδρυτής της Tesla ανακοίνωσε στο προσωπικό του Twitter ότι θέλει να αυξήσει τους αριθμούς χρηστών της υπηρεσίας σε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους και είπε ότι η διαφήμιση θα παραμείνει σημαντική για την εταιρεία, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε πει ότι πιστεύει ότι το Twitter δεν πρέπει να προβάλλει διαφημίσεις «Νομίζω ότι η διαφήμιση είναι πολύ σημαντική για το Twitter», είπε ο Μασκ προσθέτοντας: “Δεν είμαι κατά της διαφήμισης. Πιθανότατα θα μιλούσα με τους διαφημιστές και θα έλεγα, “Γεια, ας φροντίσουμε οι διαφημίσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστικές”.

Ο Mασκ στο Φόρουμ επαίνεσε επίσης τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις στην Κίνα. “Έχω εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα με τις εταιρείες του κλάδου του αυτοκινήτου στην Κίνα, αλλά και γενικότερα με τις επιχειρήσεις εκεί. Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, εργάζονται σκληρά και είναι έξυπνες”, ανέφερε.

Όσον αφορά τέλος την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο “φρένο” στον κλάδο τίθεται από τους περιορισμούς στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα