

Τουλάχιστον 73 εργάτες σκοτώθηκαν την περασμένη Παρασκευή εξαιτίας κατάρρευσης στοάς σε χρυσωρυχείο του νοτιοδυτικού Μάλι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο και μέσα ενημέρωσης αυτής της αφρικανικής χώρας.
«Όλα ξεκίνησαν με μια βοή, η γη άρχισε να σείεται… Υπήρχαν περισσότεροι από 200 χρυσοθήρες στο σημείο. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Βρήκαμε 73 πτώματα», δήλωσε στο AFP ο Ουμάρ Σιντιμπέ, εκπρόσωπος των μεταλλωρύχων στην περιοχή Κανγκαμπά όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.
Χθες Τρίτη, το υπουργείο Ορυχείων του Μάλι είχε ενημερώσει για δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή πολλών μεταλλωρύχων, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.
Η κυβέρνηση εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, απευθύνοντας έκκληση για σεβασμό των μέτρων ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.
Το Μάλι συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, παρότι είναι μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη παραγωγή χρυσού στην Αφρική.
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.