

Για την εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι σε σχέση με άλλες βαλκανικές και ευρωπαϊκές χώρες είχαμε ένα ηπιότερο πρώτο κύμα, αλλά συγχρόνως έχουμε καταφέρει να παρατείνουμε και την έλευση του δεύτερου κύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλες οι βαλκανικές χώρες αυτή τη στιγμή βιώνουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας».
Την ίδια ώρα, αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε: «Η αύξηση που είδαμε μέσα στον Ιούλιο ήταν αργή, αλλά αυτό δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάναμε».
«Ο κόσμος έχει αρχίσει πάλι και παίρνει το μήνυμα, αφού οι περισσότεροι πλέον φορούν μάσκες σε σύγκριση με πριν από 15 ημέρες», υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το εάν παρατηρείται χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας. «Νομίζω έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Ενόψει του καλοκαιριού θα πρέπει να ακολουθούμε την ίδια τακτική», σχολίασε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ.
Τέλος, αναφορικά με τα πανηγύρια του Αυγούστου για το εάν αυτά μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, ο κ. Μαγιορκίνης σχολίασε πως η επιτροπή δεν αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τη διεξαγωγή τους καθώς, όπως είπε, σε αυτά συμμετέχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πρέπει να αποφύγουν στον συγχρωτισμό σε κάθε περίπτωση.
Σχετικά Νέα
Λάρισα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το φρικτό έγκλημα – «Ακούγονταν φωνές για βοήθεια»
Συγκλονισμένη είναι η Λάρισα με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.