Μαδούρο: Βγείτε στους δρόμους, κυβερνήστε μαζί με τους ανθρώπους

Αλλαγές στην κυβέρνησή του και τη δημιουργία δομής που θα έχει ως στόχο την προστασία σημαντικών υποδομών προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης προανήγγειλε, χθες, ο Νικολάς Μαδούρο.

«Σύντομα, θα ανακοινώσω νέες ισχυρές αλλαγές στον τρόπο που εργάζεται η εθνική κυβέρνηση», είπε ο Μαδούρο από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

Ο ίδιος δεν συγκεκριμενοποίησε τις αλλαγές που προτίθεται να δρομολογήσει, αλλά κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησής του να βγουν στους δρόμους και να «κυβερνήσουν μαζί με τους ανθρώπους».

Παράλληλα, ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας δομής — μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων που θα έχει ως στόχο την προστασία σημαντικών υποδομών, στον απόηχο του πρόσφατου μπλακ άουτ στη χώρα.

«Θα ήθελα να σας πληροφορήσω για τη δημιουργία και την προώθηση νέας δομής που θα προστατεύει τις υποδομές — κλειδιά της χώρας», επεσήμανε, αναφέροντας ότι «η κυβερνοεπίθεση σε βάρος του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας ήταν τρομοκρατική ενέργεια από την αμερικανική κυβέρνηση σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας.

«Οι Βενεζουελάνοι νίκησαν αυτήν την τρομοκρατική επίθεση και τώρα ετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε μπροστά», είπε.

Η πολιτική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεκίνησε όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, λαμβάνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό και η Τουρκία ήταν ανάμεσα στις χώρες που ανακοίνωσαν ότι αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Σχετικά Νέα