

Τις συνεργασίες του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με εγνωσμένου κύρους εκπαιδευτικά ιδρύματα διευρύνει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει αναπτύξει για τη μετατροπή του Κέντρου σε έναν κορυφαίο, διεθνούς φήμης, επιμορφωτικό οργανισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. δίνει τη δυνατότητα σε 11 στελέχη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης να λάβουν μέρος σε στοχευμένα επιμορφωτικά προγράμματα δύο κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συνδέονται με τις πολιτικές για τον μετασχηματισμό του Δημόσιου τομέα.
Συγκεκριμένα, έμπειρα στελέχη της διοίκησης έχουν επιλεγεί και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του παγκοσμίου φήμης Insead Business School με τίτλο “Μετάβαση στην Ηγεσία” το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται η συμμετοχή στελεχών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κορυφαίου Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με τίτλο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός του κράτους”.
Βασική στόχευση της εκπαίδευσης των στελεχών της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης είναι να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία που θα αποκομίσουν στον φορέα στον οποίο απασχολούνται και ευρύτερα στον δημόσιο τομέα.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα πλούσιο πλέγμα ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει ο κ. Βορίδης προκειμένου να αναβαθμίσει τη λειτουργία του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Στόχος του είναι η διαρκής και υψηλού επιπέδου επιμόρφωση των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού Δημοσίου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι την προσπάθεια αυτή του Υπουργού συνδράμουν διεθνούς φήμης καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και διακεκριμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που έχουν επιλεγεί να πλαισιώσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.