

«Το 2022 θα είναι ενδιαφέρουσα και κρίσιμη χρονιά για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις οριστικές μας αποφάσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος είχε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Σταύρο Καλαφάτη και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, στα γραφεία της Διοίκησης.
Ο Μ. Βορίδης είπε ότι ο ίδιος θέλει να υπάρξει επίσπευση και να εκδηλωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 η πρώτη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο προβλέπει η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων να γίνει μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι ισχυρός πυλώνας και φορέας αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης και ο στόχος των παρεμβάσεων είναι ο συντονισμός των διαφόρων επιπέδων ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, σημείωσε ο υπουργός.
Πιο αποτελεσματική διοίκηση
«Ο βασικός μας στόχος είναι να βρούμε τρόπους να κάνουμε ακόμα πιο αποτελεσματική τη διοίκηση, επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας στη διερεύνηση για να βρούμε τις πιο πρόσφορες λύσεις για τα προβλήματα που αφορούν στους συμπολίτες και είμαστε σε καλό δρόμο για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις μας», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.
Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά.
Ο Μ. Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι παραβρέθηκε στην τελετή, γιατί, όπως είπε, «είναι ένα βήμα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα».
Στην τελετή παρέστη και ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ενώ οι εργαζόμενοι την παρακολούθησαν διαδικτυακά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.
Κεραμέως: Ο Πάπας Φραγκίσκος δίδαξε τη συγχώρεση και τη μετάνοια με το παράδειγμά του
«ΟΠάπας Φραγκίσκος ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα, που εργάστηκε για την ενότητα του Χριστιανισμού, προσπαθώντας.