Μ. Θεμιστοκλέους: Άμεσα οι αποφάσεις για 4η δόση του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους

Άμεσα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, δήλωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημερώνοντας πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα τη χορήγηση της τέταρτης δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι “είναι πιθανό να έχουμε απόφαση και σήμερα, αλλιώς μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής”.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, αλλά διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις.

Ανέφερε επίσης πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη. “Πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους”, σημείωσε.

“Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν για την Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου”, τόνισε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως “δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα