Μ. Μπλούμπεργκ: Ενίσχυση με 100 εκατ. δολάρια της εκστρατείας Μπάιντεν στη Φλόριντα

Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, που δαπάνησε 1 δις, δολάρια από την προσωπική του περιουσία στην αποτυχημένη του προσπάθεια να χριστεί υποψήφιος για την αμερικανική προεδρεία το 2020, θα προσφέρει τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια στην εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στην Φλόριντα.

Η απόφαση του Μπλούμπεργκ έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή των τελευταίων 51 ημερών του προεκλογικού αγώνα, καθώς οι δημοσκοπήσεις φέρουν πολύ κοντά τους δύο υποψήφιους στην κρίσιμη για το εκλογικό αποτέλεσμα πολιτεία και ο εν ενεργεία πρόεδρος δεν διαθέτει οικονομικό πλεονέκτημα καθώς η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του μήνα.

Η αρχική οικονομική υπεροχή του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν εξανεμίστηκε μετά τις αθρόες δαπάνες της εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο Μάικ Μπλούμπεργκ επιθυμεί να βοηθήσει στην ήττα του Τραμπ και αυτό πρόκειται να συμβεί στις κρίσιμες πολιτείες» δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο σύμβουλος του δισεκατομμυριούχου Κέβιν Σίκεϊ, που πρόσθεσε ότι η συνεισφορά του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης «σημαίνει ότι η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν μπορεί να επενδύσει περισσότερα χρήματα σε άλλες κρίσιμες πολιτείες όπως η Πενσιλβάνια, που θα είναι καθοριστικές για τη νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών».

Ακόμη και πριν από την οικονομική ενίσχυση του Μπλούμπεργκ, οι υπεύθυνοι και των δύο προεκλογικών εκστρατειών εκτιμούσαν ότι η Φλόριντα θα είναι η πολιτεία όπου θα δαπανηθούν τα μεγαλύτερα ποσά, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο έπαθλο της ημέρας των εκλογών, προσφέροντας 29 από τις 270 ψήφους του Σώματος των Εκλεκτόρων που είναι απαραίτητες για τη νίκη

Σχετικά Νέα