Λούτσα: Αυτοί είναι οι έξι της συμμορίας του Τούρκου αρχιμαφιόζου που σκοτώθηκαν στο μακελειό

Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ αποτελεί το μακελειό με τους 6 Τούρκους νεκρούς στην Αρτέμιδα, με τα ονόματα των θυμάτων της συμμορίας του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι δολοφονηθέντες είναι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, άνθρωποι του καταζητούμενου στην Τουρκία για σειρά ένοπλων επιθέσεων και αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την Milliyet, που επικαλείται πηγές της τουρκικής αστυνομίας, στα άτομα αυτά περιλαμβάνονταν ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς, ένας από τους άνδρες του Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος ήταν φυλακισμένος στην Ιταλία για ένα διάστημα και οι Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, οι οποίοι ήταν επίσης γνωστό ότι βρίσκονταν κοντά στον Μπογιούν. Περιλαμβάνονται επίσης οι Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Ο αρχηγός του εγκληματικού δικτύου Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος κατά πληροφορίες βρίσκεται στην Ιταλία ως φυγάς και είναι γνωστός για τις συμμορίες εκτελεστών με μοτοσικλέτες που έχει δράση στην Κωνσταντινούπολη, είχε δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό.

Κρησφύγετο σε Π. Φάληρο και Λούτσα

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα έξι θύματα δεν είναι κλεμμένο και οι γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, είναι νόμιμες. Το όχημα φέρεται να ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο, Γερμανό υπήκοο. Η διέλευση του αυτοκινήτου με τους έξι επιβάτες καταγράφηκε χρονικά τον περασμένο Αύγουστο μετά τις δολοφονίες στις Γαλλικές Άλπεις, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εντόπισαν το αρχικό σπίτι διαμονής τους στο Παλιό Φάληρο. Από εκεί μετακόμισαν σε άλλο διαμέρισμα Airbnb στη Λούτσα. Το απόγευμα της Δευτέρας φαίνεται να ξεκίνησαν μια νέα “μετακόμιση” ή διαφυγή τους από την Ελλάδα, καθώς μέσα στο όχημα βρέθηκε κάποιος ρουχισμός και βαλίτσες. Δεν εντοπίστηκε οπλισμός ή ναρκωτικές ουσίες. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου ήταν αναμμένος όταν έφθασαν οι αστυνομικοί, δείγμα ότι βρίσκονταν σε αναμονή και υπό μετακίνηση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν κάποια εσωτερική πληροφόρηση για την μετακίνηση των στόχων, ενώ και τα θύματα φαίνεται να γνώριζαν ότι σε βάρος τους έχει εξαπολυθεί μια δολοφονική αναζήτηση και βιάζονταν να φύγουν.

Τα θύματα είναι ηλικίας από 25 έως 28 ετών. Οι τέσσερις από αυτούς βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ο 26χρονος οδηγός επιχείρησε να αποφύγει τα πυρά και βγήκε από το αυτοκίνητο, ενώ το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ένας από τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Ο 26χρονος οδηγός είναι ο μοναδικός σεσημασμένος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα το 2020.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έστειλαν τα στοιχεία των εγγράφων που είχαν στην κατοχή τους τα θύματα σε ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους, η οποία θα προέλθει από την σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή των θυμάτων βρέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα, στα οποία φαίνονταν κάποια τουρκικά μηνύματα, αλλά ήταν κλειδωμένα. Μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για το ξεκλείδωμα και την ανάσυρση δεδομένων επικοινωνίας. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν λάβει καταθέσεις από τρεις αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που περιέγραψαν το αιματοκύλισμα, έδωσαν περιγραφές των δραστών και των οχημάτων που κινήθηκαν.