Λίβανος-Κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας λέει πως τα περιστατικά αυξάνονται, οι νοσοκομειακές κλίνες δεν θα φθάσουν για τους ασθενείς

Ο Λίβανος δεν θα έχει αρκετές νοσοκομειακές κλίνες προκειμένου να αντεπεξέλθει στα αυξανόμενα περιστατικά COVID-19, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, λέγοντας πως η συμμόρφωση με το lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων το οποίο τελείωσε αυτή την εβδομάδα δεν ήταν ικανοποιητική.

Σε ένα tweet ο Χαμάντ Χάσαν ανέφερε πως τα περιστατικά αυξάνονται και πως, αν και προστέθηκαν περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες, αυτές δεν θα είναι αρκετές.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν σε κρίσιμο σημείο χωρητικότητας όταν ο Λίβανος επέβαλε το λοκντάουν και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Χάσαν Ντιάμπ είχε προειδοποιήσει πως τα περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να παραταθούν, αν ο κόσμος δεν συμμορφωνόταν.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι είχαν καταγραφεί 1.842 θετικές διαγνώσεις COVID-19 και 22 θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι που οφείλονται στην COVID-19 έχουν φθάσει συνολικά τους 1.055 στη χώρα των έξι εκατομμυρίων κατοίκων όπου η κατάσταση στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης επιδεινώνεται.

Εκτός από την πανδημία της COVID-19, ο Λίβανος αντιμετωπίζει μεγάλη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση ενώ παλεύει ακόμη με τα επακόλουθα της μεγάλης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα