

Σε ρεπορτάζ με τίτλο “Κλιμάκωση. Απέναντι στην Ελλάδα, η Τουρκία δείχνει τα δόντια της”, η εφημερίδα Libération σημειώνει ότι εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2023 και στο πλαίσιο ενός πληθωρισμού που καλπάζει, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν πολλαπλασιάζει τις πολεμικές διακηρύξεις έναντι της Ελλάδας.
«Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο Ερντογαν έγινε νευρικός. Δεν μπαίνουμε όμως σε αυτό το ρητορικό παιχνίδι», υπογραμμίζει στην εφημερίδα ο Τάσος Χατζηβασιλείου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κόμματος, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «απευθύνεται πρωτίστως στην εσωτερική κοινή γνώμη».
Το δημοσίευμα εξηγεί την τουρκική ιδέα της “Γαλάζιας πατρίδας” και επικαλούμενο διπλωματική πηγή σημειώνει ότι το μνημόνιο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, τον Νοέμβριο του 2019, «είναι παράνομο και αντίθετο με το δίκαιο της θάλασσας».
Σχετικά Νέα
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.
Bloomberg: Ο Μπέσεντ (ΥΠΟΙΚ) περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να δήλωσε σε κλειστή εκδήλωση επενδυτών.