Λευκός Οίκος: Συνάντηση Μπάιντεν με τη χήρα Ναβάλνι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε την Πέμπτη με τη σύζυγο και την κόρη του Αλεξέι Ναβάλνι, του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, «για να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Καλιφόρνια, ο Μπάιντεν εξέφρασε τον θαυμασμό του για το «εξαιρετικό θάρρος του Ναβάλνι και την κληρονομιά του να αγωνίζεται κατά της διαφθοράς και για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ρωσία στην οποία το κράτος δικαίου ισχύει εξίσου για όλους», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν την Παρασκευή νέες σημαντικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως απάντηση στον θάνατο του Ναβάλνι, την καταστολή και την επιθετικότητα της Ρωσίας και τον πόλεμο της στην Ουκρανία.

Τα τελευταία τιμωρητικά μέτρα θα στοχεύσουν σε μια σειρά από αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης της αμυντικής και βιομηχανικής βάσης της χώρας, μαζί με τις πηγές εσόδων για την οικονομία, είχε δηλώσει προηγουμένως ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

 

 

Πηγή Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα