

Ο Στεπάν Λατίποφ βρισκόταν στο δικαστήριο του Μινσκ κατηγορούμενος από το καθεστώς Λουκασένκο για την ακτιβιστική δράση που είχε αναπτύξει. Οι κατηγορίες που τον βάραιναν ήταν πολλές και έπρεπε να παραδεχτεί με συνοπτικές διαδικασίες την ενοχή του.
Ο Στεπάν κάτω από το ψυχολογικό βάρος και τα βασανιστήρια, δεν άντεξε και λίγο πριν ανακοινώσει ο δικαστής την ετυμηγορία του έβγαλε ένα αιχμηρό αντικείμενο και προσπάθησε να κόψει το λαιμό του πέρα για πέρα.
Ο ίδιος πριν κάνει την απονενοημένη του πράξη είχε πει στο δίκτυο υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Vesna: «Η αστυνομία μου είπε ότι αν δεν παραδεχθώ την ενοχή μου θα διωχθούν ποινικά οι οικείοι και οι γείτονες μου».
Ο Στεπάν βρίσκεται σε κώμα σε νοσοκομείο του Μινσκ και όπως λένε οι γιατροί δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο πατέρας του μιλώντας στο ίδιο δίκτυο τόνισε πως ο γιος του από τις 1 Απριλίου ήταν κλεισμένος σε ένα κελί μαζί με άτομα που παρουσιάζουν ψυχικές ιδιαιτερότητες.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.