Κυβερνητικές πηγές για πανδημία: Φόβοι για Οκτώβρη κυρίως για τη Βόρεια Ελλάδα

Φόβοι για την πανδημία και νέα αναζωπύρωση κρουσμάτων εκφράζουν κυβερνητικές πηγές, με έναν ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο να κάνει λόγο για ανησυχία κυρίως με την κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι είδε μεγάλη χαλαρότητα στη Θεσσαλονίκη και ότι υπάρχει γενικός φόβος για τον Οκτώβριο, πριν ξεκαθαρίσει ότι το θέμα πλέον είναι η τρίτη δόση του εμβολίου.

«Το θέμα είναι αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό και ποιος έχει κάνει δόση και πότε, το κοιτάμε για την τρίτη δόση! Είναι θέμα εθνικής επιτροπής εμβολιασμών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αποτελεί κάτι που δημιουργεί πρόσθετη ένταση στην κοινωνία.

Τι είπε για τον ανασχηματισμό
Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο αξιωματούχος τόνισε πως «με αυτό το σχήμα θα πάμε σε εκλογές», εκτός αν προκύψει κάτι πολύ σημαντικό ή ειδικό.

Για τους εμβολιασμούς
Επανερχόμενος στους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός αξιωματούχος, σημείωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως πλέον δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πειστούν αυτοί που δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

«Το πρόβλημα μας είναι οι 60 plus γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Αυτοί δε βλέπω να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν! Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών», υπογράμμισε με νόημα.

Αναφορικά με τα στοιχεία, επισήμανε ότι το 60-65% είναι εμβολιασμένοι στον πληθυσμό και ότι υπάρχει ένα ποσοστό 8-10% που έχουν περάσει τον ιό, συνεπώς το συνολικό ποσοστό ανεβαίνει στο 75%.

Για την εστίαση και το αν ο πελάτης θα είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι, σημείωσε: «Τα 2 βασικά κριτήρια είναι ότι όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης υπάρχει διαφοροποίηση. Μου λένε γιατί στο θέατρο και όχι εστιατόριο: στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός».

Ενώ σε ερώτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας, είπε ότι στο Λιμενικό π.χ. το 1/3 του προσωπικού θα πρέπει να μπει σε αναστολή και έτσι δεν θα μπορεί να αναπληρωθεί, καθώς αποτελεί μεγάλο αριθμό προσωπικού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα