Κύπρος: Δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε ο στρατιώτης Θανάσης Νικολάου το 2005

Σε δολοφονία με στραγγαλισμό οφείλεται ο θάνατος του στρατιώτη Θανάση Νικολάου στην Κύπρο, σύμφωνα με το πόρισμα της ανακρίτριας που ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή (10.5.24).

Το 2005, σε ηλικία 26 ετών, ο Θανάσης Νικολάου, ο οποίος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά, εντοπίστηκε νεκρός κάτω από γέφυρα στο χωριό Άλασσα της Λεμεσού. Αρχικά, ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η ανακρίτρια Ντόρια Βαρωσιώτου ανακοίνωσε στο Δικαστήριο Λεμεσού ότι από την ανάκριση προκύπτει ότι ο άτυχος Θανάσης δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, στο επίκεντρο της ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση, βρέθηκαν οι καταθέσεις δύο παθολογοανατόμων και του ποινικού ανακριτή.

Ανακοινώνοντας την πολυσέλιδη απόφασή της, η ανακρίτρια, αναφέρθηκε στην μαρτυρική ζωή του θύματος στο στρατό και το συνεχή εκφοβισμό τον οποίο βίωνε από άλλους στρατιώτες.

Την απόφαση δέχτηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση οι συγγενείς του θύματος, τονίζοντας πως έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, δεκα-εννέα χρόνια μετά το θάνατο του Θανάση.

Η μητέρα του, Ανδριάνα Νικολάου, είπε ότι αισθάνεται ικανοποιημένη, προσθέτοντας πως στο δικαστήριο αποδείχθηκε αυτό το οποίο υποστήριζε από την αρχή – ότι ο γιος της δολοφονήθηκε.

Συγγενείς και φίλοι του άτυχου εθνοφρουρού, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού με πανό και φωτογραφίες του εκλιπόντος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα