

Σε κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία εντοπίστηκε κρούσμα πανώλης μικρών μηρυκαστικών, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη λήψη των επιβεβλημένων από τον ευρωπαϊκό κανονισμό μέτρα με στόχο τον περιορισμό και εκρίζωση της νόσου σε λίγη ώρα πραγματοποιείται στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σύσκεψη υπό τον ΓΓ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στρατάκο και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Παραγωγής, Σπύρο Ζαχαριά, τον αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Φίλια, τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων, Μαίρη Γιαννιού, ο διευθυντής κτηνιατρικών υπηρεσιών ΔΕ ΠΕΚΔΥ, Κώστας Μήλιος και κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και αύριο στην Πάτρα.
Σημειώνεται ότι η ιχνηλάτηση της νόσου οδήγησε τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και τις ιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών, στον εντοπισμό του κρούσματος της Κορινθίας.
Συν ένα κρούσμα στη Λάρισα
Τέλος, νέο κρούσμα εντοπίστηκε και στην Φαλάνη Λάρισας μετά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στις ζώνες επιτήρησης της Π.Ε. Λάρισας.
Σχετικά Νέα
Πρέβεζα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο
Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.
Λάρισα: Νεαρός σκότωσε την μητέρα του μέσα στο σπίτι τους
Την 52χρονη μητέρα του σκότωσε ένας 21χρονος μέσα στο σπίτι του στην Λάρισα. Περίοικοι.
Υπ.Υγείας: Παρέλαβε αεροσκάφοs από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το ΕΚΑΒ
Το αεροσκάφους τύπου Beechcraft King Air 360C, είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),.
Εύβοια: Ένας 62χρονος βρέθηκε νεκρός σε παραλία κοντά στην Ιστιαία
Μπροστά σε έναν 62χρονο άνδρα, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του, βρέθηκαν λουόμενοι.