Κρήτη: Ένας 30χρονος το νέο κρούσμα κορωνοϊού

Ένας άνδρας, 30 ετών, είναι  -σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr- το πιο πρόσφατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άνδρας βρέθηκε θετικός στον ιό το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο εμφανίζει ήπια συμπτωματολογία και δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στο Νοσοκομείο.  Παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό, με παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Πρόκειται για το 5ο κρούσμα κορωνοϊού σε δύο ημέρες στην Κρήτη, μετά το ζευγάρι των ηλικιωμένων στην περιοχή της Μεσαράς και τους δύο άνδρες στα Χανιά.

Σαρώνει τις μικρές ηλικίες – Από 18 έως 39 ετών οι μισοί από όσους νόσησαν χθες στην Ελλάδα

Τις μικρές ηλικίες χτυπά ο κορωνοϊός καθώς τα στοιχεία των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι σχεδόν οι μισοί που νόσησαν από τον ιό ήταν ηλικίας έως 39 ετών.

Θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν και 7 παιδιά, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες καθώς αποδεικνύει τη χαλάρωση που επικρατεί σε αυτές τις ηλικίες ενώ εκτιμούν πως υπάρχουν και πολλοί ασυμπτωματικοί οι οποίοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό χωρίς να το καταλάβουν.

Ο συνωστισμός που επικρατεί στα νυχτερινά κλαμπ και τα μπαρ σε όλη τη χώρα προβληματίζει τους ειδικούς που εξετάζουν ήδη νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 07 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 151, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5270 (ημερήσια μεταβολή +2.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 210 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (78.6% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 5270 κρουσμάτων, 1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Σχετικά Νέα