Κρήτη: Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 65χρονου Γερμανού

Προσωρινά κρατούμενος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 45χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 65χρονου, υπηκόου Γερμανίας, Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ, στα Φέρμα Ιεράπετρας, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο 65χρονος εντοπίστηκε νεκρός από την γυναίκα που τον φρόντιζε, μέσα στο σπίτι του, την Κυριακή 7 Απριλίου. Αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε παθολογικά αιτία, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, ωστόσο από την έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις περί τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκε εκταφή του θύματος, με σκοπό τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών και ειδικότερων συνθηκών του θανάτου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 45χρονος, που οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Νεάπολης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 65χρονου, δηλώνοντας αθώος.

Το βίντεο που έφερε την ανατροπή
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, το βίντεο που φαίνεται πως «καίει» τον δράστη έχει τραβηχτεί το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 20:46. Ο φερόμενος δράστης του εγκλήματος φορά κουκούλα και γάντια.

Από την κάμερα ασφαλείας έξω από το σπίτι του Γερμανού φαίνεται ένας άνδρας που ανεβαίνει, χτυπά την πόρτα, εκείνη ανοίγει και ο άνδρας μπαίνει στο σπίτι. Η φυσιογνωμία του δεν είναι ευδιάκριτη, γιατί ο άνδρας έχει μέτρα. Φορά γάντια, το πρόσωπό του είναι καλυμμένο. Έχει μια τσάντα περασμένη χιαστί στον κορμό του, χτυπά, κάτι λέει και ο Γερμανός ανοίγει, γιατί το πρόσωπο πιθανώς είναι οικείο.

Ο δράστης έμεινε μέσα στο διαμέρισμα για 27 λεπτά. Βγήκε από το διαμέρισμα στις 21:13. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αυτός περίπου είναι ο χρόνος που έχασε τη ζωή του ο 65χρονος Γερμανός.

Ο 65χρονος Γερμανός ετάφη ως άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια, καθώς ήταν καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο. Οι πληροφορίες από φίλους του Γερμανού ήταν πως είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία. Είχε δώσει κάποια χρήματα σε φίλο του στη Γερμανία, όμως το μεγαλύτερο ποσό ήταν στην κατοχή του και σκεφτόταν να τα κληροδοτήσει σε άνθρωπο από την Κρήτη.

Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν από τους αστυνομικούς. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο 45χρονος, που αρνείται την κατηγορία, την επομένη της δολοφονίας αιτήθηκε έκδοση διαβατηρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα