

Αντίστροφα μετρά χρόνος για τις ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με τη χορήγηση των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των επιχειρήσεων.
Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου μιλώντας στο Open TV οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα αφορούν αναδρομικά στους μήνες Δεκέμβριο 2024, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2025 θα ανακοινωθούν άμεσα.
Από αυτές τις επιδοτήσεις θα αποκλειστούν οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν προβεί σε ρευματοκλοπή, με το μερίδιό τους να μοιράζεται στις υπόλοιπες επιχειρήσεις διευκρίνισε και πρόσθεσε πως «είναι ζήτημα ηθικής τάξεως»,
Για τον Θαλάσσιο Χώρο
Επίσης αναφέρθηκε στη συγκρότηση της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής για τον Θαλάσσιο Χώρο, με την οποία αποτυπώνεται ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Ελλάδας.
Όπως είπε ο υπουργός είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πολιτεία οριοθετεί λεπτομερείς χρήσεις των θαλάσσιων ζωνών της, υλοποιώντας την υποχρέωση που απορρέει από την Οδηγία 2014/89/ΕΕ και ασκώντας τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο. «Για πρώτη φορά ερχόμαστε και οριοθετούμε όρους αλιείας, πολιτιστικής προστασίας, τουρισμού, θέτοντας τις βάσεις για σταθερή οικονομία, ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ υπάρχει και γεωπολιτική διάσταση, γιατί για πρώτη φορά κατατίθεται σε ρυθμιστικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο χάρτης με όλη την υφαλοκρηπίδα της χώρας μας, με πλήρη επήρεια και στην ηπειρωτική ζώνη και στα νησιά», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι πριν το τέλος Απριλίου θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα αφορά στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Νότια Κρήτη 1» και «Νότια Κρήτη 2», κίνηση που αποτελεί συνέχεια της αποδοχής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω θαλάσσιες περιοχές που υπεβλήθη από την εταιρεία Chevron Balkans Exploration B.V.
Σχετικά Νέα
ΚΕΕΕ: Η υπεραπόδοση τους πλεονάσματος πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία
Η υπεραπόδοση των φόρων με ετήσια αύξηση στα δημόσια έσοδα κατά 10,6% και η.
Πρόγραμμα ΥΠΑΑΤ για μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων: Έρχεται νέο λίφτινγκ
Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων (παρέμβαση Π3-73-2.3) διαμορφώνεται.
Νέα επιδότηση έως 22.500 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Λήγει στις 25 Απριλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις-Ποιους αφορά
Την Παρασκευή, 25 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το νέο.
Ποιες αλλαγές αναμένεται να έρθουν στο ωράριο εργασίας
Στα σκαριά του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης φαίνεται πως βρίσκεται η διάταξη για.