Κούβα: Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Φιντέλ Κάστρο, η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ

Η πρώτη σύζυγος του Φιντέλ Κάστρο, η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ, πέθανε σε ηλικία 95 ετών, ανακοίνωσε ο εγγονός της Φιντέλ Αντόνιο Κάστρο Σμιρνόφ στο Χ.

Η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ, που ζούσε την Ισπανία, ήταν μητέρα του Φιντέλ Κάστρο Ντιάς-Μπάλαρτ, γνωστού ως “Φιντελίτο”, του μεγαλύτερου γιου του Κάστρο, που αυτοκτόνησε το 2018.

Κόρη κουβανού πολιτικού της δεκαετίας του 1940, η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ παντρεύτηκε τον Φιντέλ Κάστρο το 1948. Το ζευγάρι χώρισε το 1955.

Η μάχη για την κηδεμονία του παιδιού του, την οποία κέρδισε ο Φιντέλ Κάστρο, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μετά την νίκη της κουβανικής επανάστασης το 1959, η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ αναγκάστηκε να εξοριστεί.

Μπόρεσε ωστόσο να επισκεφθεί την Κούβα πολλές φορές.

Η οικογένεια Ντιάς-Μπάλαρτ εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλη επιρροή μεταξύ των κουβανών εξορίστων με έδρα το Μαϊάμι. Ενας από τους ανιψιούς της Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ και ξάδερφος του Φιντελίτο είναι ο Μάριο Ντιάς-Μπάλαρτ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ακραιφνής αντικαστρικός.

Ο Φιντέλ Κάστρο (1926-2016) παντρεύτηκε μία και μοναδική φορά, με την Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ. Αλλά είχε αποκτήσει τουλάχιστον παιδιά με τέσσερις διαφορετικές γυναίκες. Με την τελευταία του σύντροφο, την Ντάλια Σότο ντελ Βάγε, είχε αποκτήσει πέντε γιους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα