

Η κυβέρνηση του Ράμους Χαραντινάι αποφάσισε να απαγορεύσει επ’ αόριστον την είσοδο στο Κόσοβο όλων των στελεχών της σερβικής κυβέρνησης.
Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο σύμβουλος του ΥΠΕΞ Μπεχτζέτ Πατσόλι, ο Γιετλίρ Ζουμπεράι, με ανάρτηση που έκανε στο facebook.
«Εξαιτίας των απειλών και της προπαγάνδας που προέρχονται από την Σερβία, το ΥΠΕΞ αποφάσισε να μην επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε κανέναν επίσημο από το Βελιγράδι» έγραψε στην ανάρτηση του ο Γιετλίρ Ζουμπεράι. Ανέφερε επίσης ότι η Πρίστινα αναγκάστηκε να λάβει την απόφαση αυτή διότι οι πολιτικοί από τη Σερβία με τη συμπεριφορά τους προκαλούν ένταση στο βόρειο Κόσοβο.
Αντιδρώντας ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάστσιτς δήλωσε: «Η διεθνής κοινότητα παραμένει επαίσχυντα σιωπηλή μπροστά στην παραβίαση όλων των πολιτισμικών κανόνων, από τον Ράμους Χαραντινάι και τον Χάσιμ Θάτσι».
Ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο Μάρκο Τζούριτς εκτίμησε ότι «η απόφαση αυτή της Πρίστινας αποτελεί την ταφόπλακα στον διάλογο για την ανεύρεση οριστικής λύσης που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Στη Μόσχα για την 9η Μαΐου δύο Γερμανοί ευρωβουλευτές
80 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κορυφώθηκαν στη Μόσχα οι εορτασμοί.
Ταχυδρομική Υπηρεσία ΗΠΑ: Καθαρές ζημιές 3,3 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο 2025
Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή καθαρές ζημιές ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη
Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη.
Ελβετία και ΗΠΑ συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εμπορικές συνομιλίες, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας
Η Ελβετία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εμπορικές τους συνομιλίες και.