

Εγκρίθηκε την Παρασκευή από την Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας, και ξεκινά άμεσα η διεξαγωγή της κλινικής δοκιμής ESCAPE, δηλώνει αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής παθολογίας-λοιμώξεων στη Δ’ Παθολογική Κλινική στο Αττικό Νοσοκομείο και συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης για τους Βαρέως Πάσχοντες, Βαγγέλης Γιαμαρέλλος.
Πρόκειται για μελέτη που αφορά, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά και το αρτικόλεξο της, σε προσωποποιημένη ανοσοθεραπεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οργανικής δυσπραγίας, η οποία συνδέεται με λοίμωξη από τον νέο Ιό SARS-CoV-2. H δοκιμή, αναφέρει ο κύριος Γιαμαρέλλος, θα γίνει σε 6 ελληνικές ΜΕΘ (ΑΤΤΙΚΟΝ, Σωτηρία, Νοσοκομείο Ρίου, Ερυθρός, Ιπποκράτειο, Λάτσειο) σε ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, λόγω πνευμονίας από Covid-19.
Όπως επισημαίνει, οι ασθενείς θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα εξακριβωθεί η διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, που έχει προκαλέσει ο ιός. (Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του, όπως είχε δηλώσει ο καθηγητής την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακάλυψε το μηχανισμό με τον οποίο ο ιός αυτός προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος και οδηγεί σε αυτή τη βαριά πνευμονία, όπου ξαφνικά ο άρρωστος νιώθει δύσπνοια, και χρειάζεται να διασωληνωθεί για να κρατηθεί στη ζωή).
Ανάλογα με τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα λάβουν την κατάλληλη αγωγή παρέμβασης στη διαταραχή αυτή του ανοσοποιητικού, λέει ο κ. Γιαμαρέλλος και εξηγεί: “Η αγωγή αφορά βιολογικούς παράγοντες που στοχεύουν τα σημεία εκείνα του οργανισμού που έχει βλάψει ο ιός”. Χορηγός της δοκιμής είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης (www.sepsis.gr) με συντονιστή τον ίδιο τον καθηγητή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.