Κορωνοϊός: Στο 95% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής

Τα νοσοκομεία της Αττικής δοκιμάζονται με εκατοντάδες ασθενείς να νοσηλεύονται με κορωνοϊό, ενώ εκατοντάδες είναι οι διασωληνωμένοι. Τα εξωτερικά ιατρεία στα εφημερεύοντα γέμισαν ασφυκτικά, οι αναμονές ήταν πολύωρες, ενώ μέσα σε μια ήμερα αυξήθηκαν κατά 25% οι εισαγωγές. Ειδικότερα στα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν 203 εισαγωγές και 250 διακομιδές.

«Η εφημερία κύλησε με τρόπο σωστό. Mπόρεσε και συνέδραμε το Σισμανόγλειο με 20 ασθενείς Covid και ξημερώσαμε στον Ευαγγελισμό πιεσμένοι αλλά όρθιοι» τόνισε ο Γιάννης Καλομενίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, αγγίζει το 95% παρότι αναπτύσσονται διαρκώς νέες κλίνες.

«Όταν πρέπει να διασωληνωθεί κάποιος διασωληνώνεται και κρεβάτι να μην υπάρχει θα διασωληνωθεί σε απλό θάλαμο και θα μεταφερθεί σε ελεύθερο κρεβάτι σε αντίστοιχο νοσοκομείο» τονίζει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χωρά καταγράφηκαν 1.626 νέα κρούσματα , 564 άνθρωποι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, ενώ 53 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

«Το τρίτο κύμα στην Αττική είναι εδώ, είμαστε ίσως στην κορυφή του σήμερα και την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η πτωτική πορεία. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο ακόμη δρόμο να διανύσουμε γιατί με τη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών είναι πολλά τα κρούσματα σε πολλές περιφερειακές ενότητες» εκτιμά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ανάχωμα πάντως στην πανδημία μπορούν να αποτελέσουν τα εμβόλια ενώ ως χθες είχαν γίνει 1.283.472 εμβολιασμοί (877.405
εμβολιασμοί 1ης δόσης και 406.067 της 2ης δόσης).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα