Κορωνοϊός: Περιπολίες με μεγάφωνα από την ΕΛΑΣ για τις συναθροίσεις

Περιπολίες με μεγάφωνα κατά τις οποίες οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων απαγορεύονται θα ξεκινήσει άμεσα η αστυνομία. Με το σχετικό ηχητικό μήνυμα, η ΕΛΑΣ θα καλεί όσους παραβιάζουν την απαγόρευση να συμμορφώνονται με τη σύσταση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής το σχετικό μήνυμα θα είναι ηχογραφημένο στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, πιθανόν όμως και στα Αραβικά προκειμένου να γίνεται κατανοητό και από αραβόφωνους μετανάστες που ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Για το λόγο αυτό μάλιστα, στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ βρίσκονταν μέχρι αργά χθες Πέμπτη το βράδυ σε επαφή με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου προκειμένου να βρεθεί υπάλληλος που θα μπορούσε να διαβάσει και να ηχογραφήσει το μήνυμα στα Αραβικά.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, με πρόστιμο για τους παραβάτες ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα τέθηκε σε ισχύ ήδη από χθες κατόπιν απόφασης της Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο του διάγγελμα. Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μία τελευταία προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχθεί κρούσματα απειθαρχίας αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο όλο το σύνολο. Άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση έχει στην θαλάμη μία τελευταία σφαίρα και αυτή αφορά στο μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα