

Το Υπουργείο Υγείας, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν αυξημένο ιικό φορτίο, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία, επεκτείνει τη συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος μέχρι σήμερα έχει υπογράψει Αποφάσεις Διάθεσης, όπως προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, με 11 ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στην Κοζάνη.
Επιπλέον, πέραν των 296 κλινών που έχουν ήδη διατεθεί, υπεγράφησαν Αποφάσεις Διάθεσης για:
– 155 κλίνες για Covid-19 περιστατικά
– 191 απλές κλίνες για non Covid-19
– 12 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
– 10 κλίνες σε Μονάδες Αυξημένη Φροντίδας (ΜΑΦ)
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μαζί με το προσωπικό τους για τη νοσηλεία Covid ασθενών 405 κλίνες για Covid περιστατικά, ενώ έχουν διατεθεί για non Covid περιστατικά 231 απλές κλίνες, κυρίως παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών, 18 ΜΕΘ και 10 ΜΑΦ.
Συνολικά οι κλίνες που έχουν διατεθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις ιδιωτικές δομές ανέρχονται σε 664 κλίνες.
Σχετικά Νέα
Πρέβεζα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο
Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.
Λάρισα: Νεαρός σκότωσε την μητέρα του μέσα στο σπίτι τους
Την 52χρονη μητέρα του σκότωσε ένας 21χρονος μέσα στο σπίτι του στην Λάρισα. Περίοικοι.
Υπ.Υγείας: Παρέλαβε αεροσκάφοs από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το ΕΚΑΒ
Το αεροσκάφους τύπου Beechcraft King Air 360C, είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),.
Εύβοια: Ένας 62χρονος βρέθηκε νεκρός σε παραλία κοντά στην Ιστιαία
Μπροστά σε έναν 62χρονο άνδρα, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του, βρέθηκαν λουόμενοι.