

Κανονικά, αλλά με αυστηρούς ελέγχους λόγω πανδημίας επαναλειτουργούν από αύριο Παρασκευή 7 Ιανουρίου, τα δικαστήρια, καθώς οι φορείς της Δικαιοσύνης, μετά από ευρεία τηλεδιάσκεψη αποφάνθηκαν ότι η επαναλειτουργία τους είναι ασφαλής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη, με την συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή, των διοικήσεων των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μοναδικό θέμα την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων, λόγω της έντασης της πανδημίας.
Κατά την τηλεδιάσκεψη αυτή, οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι «τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των δικαστηρίων από αύριο».
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εταιρειών φύλαξης και οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών δήλωσαν ότι θα πραγματοποιείται κανονικά ο έλεγχος.
Κοινός τόπος όλων των αρμοδίων φορέων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αποτελεί η ανάγκη αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των δικαστηρίων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας, όπως επίσης και η χρονική κατανομή των πινακίων προς αποφυγή συγχρωτισμού», ενώ «οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος επεσήμαναν την ανάγκη ευελιξίας των δικαστικών σχηματισμών προς αποφυγή ερημοδικιών και απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών».
Κατόπιν αυτών, από αύριο Παρασκευή, τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας κοινής υπουργικής απόφασης.
Σχετικά Νέα
Λάρισα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το φρικτό έγκλημα – «Ακούγονταν φωνές για βοήθεια»
Συγκλονισμένη είναι η Λάρισα με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.