Κορωνοϊός: Κέντρο φροντίδας ασθενών της πανδημίας έγινε το στάδιο που θα φιλοξενούσε τη Eurovision στην Ολλανδία

Η αίθουσα συναυλιών Ahoy «έβγαλε» τα φανταχτερά της στολίδια για να βοηθήσει στη μάχη κατά της πανδημίας.

Η φετινή Eurovision ήταν να διεξαχθεί στην Ολλανδία, και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα συναυλιών Ahoy, στο Ρότερνταμ σε λίγες βδομάδες. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τα δεδομένα και πλέον η εν λόγω αίθουσα άνοιξε τις πόρτες της σε γιατρούς και νοσηλευτές ως το νεώτερο κέντρο φροντίδας για ασθενείς με τον νέο κορονοϊό.

Στον χώρο, όπου συνήθως διεξάγονταν συναυλίες, εμπορικές εκθέσεις και διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης 680 νοσοκομειακών κλινών και τα 80 πρώτα κρεβάτια βρίσκονται ήδη εκεί.

«Το δημιουργήσαμε τις τελευταίες 2 εβδομάδες και τώρα οργανώνω τους νοσηλευτές και τους γιατρούς που θα έλθουν να εργαστούν εδώ», είπε στο Reuters ο διευθυντής του άρτι βαπτισθέντος Care Centre Ahoy Χούγκο Κέζεκαμπ.

Κορονοϊός: Προειδοποίηση ΠΟΥ – Σε φάσεις και ανά δύο βδομάδες η άρση του lockdown
Άση Μπήλιου: Αυτά τα ζώδια θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο το Πάσχα
Οι διαδικτυακοί καβγάδες της Γιάννας Αγγελλοπούλου – «Όσα και να με φορολογήσουν θα πληρώσω»
Ο Κοτζιάς πετάει το «γάντι» στη ΝΔ: Γιατί δεν κάνει εκλογές τώρα, όπως η Νότια Κορέα;
Ο Γιάννης Λοβέρδος σε ρόλο… κυβερνητικού εκπροσώπου
Τραγικό δυστύχημα στον Ορχομενό – Αυτοκίνητο παρέσυρε 35χρονο που κλάδευε δέντρα σε πεζοδρόμιο
Το νέο κέντρο φροντίδας αναμένεται να ανοίξει για τους ασθενείς την προσεχή Δευτέρα και εκεί θα νοσηλεύονται νοσούντες με τον νέο κορονοϊό ή άλλες ασθένειες, των οποίων δεν απαιτείται η εισαγωγή σε νοσοκομεία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στην Ολλανδία κατέγραψε ραγδαία αύξηση από τότε που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα, στις 27 Φεβρουαρίου, και ανέρχεται πλέον σε 28.000, με τη χώρα να καταμετρά περισσότερους από 3.100 θανάτους.

Όμως, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν σταθεροποιηθεί σε κάτω των 200 την ημέρα, εικάζεται ότι το Ahoy ίσως να μην χρειαστεί καν να αναλάβει κάποιον ασθενή.

«Αυτό θα ήταν ένα καλό νέο, διότι… αυτό θα σήμαινε ότι το (υπάρχον) σύστημα υγείας… αντεπεξέρχεται», δήλωσε η Σάσκια Μπας, μέλος των υπηρεσιών υγείας του Ρότερνταμ.

 

 

πηγή   ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα