Κορωνοϊός: Η «ηρωίδα» της Ζιμπάμπουε – Μοίραζε φαγητό στους γείτονες και κατέληξε να ταΐζει χιλιάδες

Μία γυναίκα στην Αφρική ξεκίνησε να μοιράζει φαγητό στους γείτονές της, λόγω επιδείνωσης της πείνας, από την πανδημία του κορονοϊού και κατέληξε να ταΐζει χιλιάδες ανθρώπους

Η Samantha Murozoki, είναι μια «τοπική ηρωίδα» της Ζιμπάμπουε της Αφρικής, η οποία έχει βοηθήσει αρκετά στην μείωση του φαινομένου της πείνας στην κοινότητά της, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η ίδια μοιράζει καθημερινά φαγητό σε χιλιάδες ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το CCN, η κουζίνα που διευθύνεται από τη Samantha Murozoki, έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι της κοινότητας έχουν την δυνατότητα να τρέφονται σε μια χώρα όπου η πείνα είναι ανεξέλεγκτη.

Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι ήταν αντιμέτωποι με την έλλειψη τροφής αλλά και με την πείνα, πριν από το ξέσπασμα του κορονοϊού στη χώρα. Τα νούμερα αυτά έχουν αυξηθεί λόγω της ξεσπάσματος της πανδημίας αφού πολλοί άνθρωποι έχουν βρεθεί στο δρόμο χωρίς δουλειά.

Η Murozoki, σε συνέντευξή της στο CNN δήλωσε πως όλα ξεκίνησαν με έναν γείτονα, που ήξερε ότι δεν είχε χρήματα για φαγητό. Ύστερα ήρθαν και κάποιοι άλλοι στην πόρτα της, ρωτώντας αν είχε ένα πιάτο φαγητό, ώσπου κατέληξε να μοιράζει φαγητό σε χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Πλέον έχουν γραφτεί στην μονάδα της 4300 άτομα.

«Από τότε που ήρθε ο αποκλεισμός στα σπίτια, πολλοί άνθρωποι υπέφεραν … Κάθονται μέσα και δεν έχουν τρόπο για να βγάλουν χρήματα και να φροντίσουν τον εαυτό τους. Έτσι προέκυψε η μικρή μου μονάδα», είπε στο κανάλι.

Η 35χρονη είναι δικηγόρος και μητέρα δύο παιδιών. Η ίδια λέει ότι η ζωή της έχει αλλάξει από τότε που προσφέρει αυτό το κοινωνικό έργο.

«Η εμπειρία ήταν ένα τρενάκι λούνα παρκ. Είμαι απλά χαρούμενη. Ο γιος μου καταλαβαίνει ότι η μαμά του πρέπει να ταΐσει ανθρώπους. Η μέρα μου ξεκινά στις 4 το πρωί», δήλωσε.

Αρχικά, η Murozoki χρηματοδότησε το έργο από τη δική της τσέπη, αλλά η κοινότητα σύντομα άρχισε να συνεισφέρει στη στήριξη του έργου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα