

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα.
Πραγματοποιήθηκαν 753 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν 11 θετικά δείγματα, τα οποία αφορούν σε Έλληνες (7 άνδρες και 4 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.
Από τα 453 εγχώρια κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 18 εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ενώ άλλα 19 κρούσματα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.
Σε οριακή κατάσταση το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο
Οριακή είναι η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το μοναδικό στην Ήπειρο που νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19. Αφενός οι υποδομές εξαντλούνται, αφετέρου το προσωπικό δεν επαρκεί για την ανάπτυξη περισσότερων κλινών.
Σύμφωνα με πληροφορίες –καθώς επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει- στις δύο Μονάδες Λοιμωδών νοσηλεύονται 26 ασθενείς ενώ τρεις έχουν διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Και μπορεί θεωρητικά να υπάρχουν περίπου εννέα ακόμη κλίνες στις δύο μονάδες Λοιμωδών όμως δεν επαρκεί το προσωπικό για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των ημερών αυτών.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύονται τρεις ασθενείς με Covid-19 και όπου ήδη για τις ανάγκες έχει αποσπαστεί προσωπικό από την Μονάδα της Καρδιολογικής.
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν τις μέρες αυτές τιτάνια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας, απόρροια της υπερμετάδοσης του ιού στο Νομό Ιωαννίνων.
Ο αριθμός των ασθενών μεταβάλλεται συνεχώς στις Μονάδες Λοιμωδών καθώς προκύπτουν νέα κρούσματα που απαιτούν νοσηλεία και φυσικά είναι μεγάλη η αγωνία για την εξέλιξη που θα υπάρξει στο Γηροκομείο όπου προκύπτουν συνεχώς νέα κρούσματα.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να διαμορφωθούν χώροι για ασθενείς με κορωνοιό στο Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Όμως δεν υπάρχει ούτε η απαιτούμενη υποδομή, όπως είναι οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης, ούτε και το προσωπικό που μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια λειτουργία.
Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή κατά την επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στα Γιάννινα.
Σχετικά Νέα
Εύβοια: Ένας 62χρονος βρέθηκε νεκρός σε παραλία κοντά στην Ιστιαία
Μπροστά σε έναν 62χρονο άνδρα, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του, βρέθηκαν λουόμενοι.
Έντονη διαμάχη στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων για το «θέατρο ΕΜΠΡΟΣ»
Η κατάσταση που επικρατεί στο «θέατρο ΕΜΠΡΟΣ» και η πολιτική που έχει επιλέξει να.
Θρίλερ στη Λάρισα: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της
Νεκρή μέσα στο σπίτι της στο κέντρο της Λάρισας, βρέθηκε μία γυναίκα το απόγευμα.
Εύβοια: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε παραλία
Νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (11/05) ένας 62χρονος στην παραλία «Ασμηνιού» Ευβοίας του.