

Η Telecom Italia, το πρώην μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, προσπαθούσε επί μήνες να πουλήσει το δίκτυό της για να μειώσει το βαρύ φορτίο χρέους.
Η Ιταλία αναμένει ότι η πώληση ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia στην KKR, θα πραγματοποιηθεί μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που ξεκίνησε την Παρασκευή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, στη συμφωνία αντιτίθεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Telecom Italia, η Vivendi, η οποία καλεί το διοικητικό συμβούλιο να αξιολογήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο – έκπληξη που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από έναν επενδυτή μειοψηφίας.
Το σχέδιο της τελευταίας στιγμής, που παρουσιάστηκε από την επενδυτική εταιρεία Merlyn Advisors με έδρα το Λονδίνο, επιδιώκει να σταματήσει την πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας και να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Αλλά το σχέδιο είναι απίθανο να κερδίσει έδαφος, καθώς δεν έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης και επαρκούς αριθμού μετοχών για να πιέσει το διοικητικό συμβούλιο.
Η Merlyn και οι συνεργάτες της κατέχουν περίπου το 0,006% των μετοχών της Telecom Italia, σύμφωνα με το Bloomberg News. Η εταιρεία από την πλευρά της ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι κατέχει επιπλέον μετοχές, με το μερίδιο της να διαμορφώνεται λίγο κάτω του 3%.
Ενώ η εταιρεία είναι ιδιωτική, υπόκειται στην κυβερνητική εποπτεία λόγω του επιπέδου του αριθμού των εργαζομένων της και επειδή το δίκτυο τηλεπικοινωνιών είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος. Αφού απέτυχαν διάφορες επιλογές, η κυβέρνηση υποστήριξε το σχέδιο της KKR και ετοίμασε τα κεφάλαια για να επενδυθούν απευθείας στην εταιρεία έτσι ώστε να διατηρήσει τον έλεγχο.
Σχετικά Νέα
Άνδρας με τσεκούρι αποκεφάλισε γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας
Άνδρας οπλισμένος με τσεκούρι σκότωσε σήμερα μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, όπως μεταδίδουν.
Τουσκ: Η Πολωνία δεν θα δεχθεί παράνομους μετανάστες στο έδαφός της
“Η Πολωνία δεν θα δεχθεί ομάδες παράνομων μεταναστών που στέλνονται στο έδαφός της”, δήλωσε.
Ρωσία: Καταρρίψεις ουκρανικών drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα
Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε σήμερα, Τετάρτη (7/5) εννέα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν.
Λιβύη: Διαψεύδει οποιαδήποτε συμφωνία για την υποδοχή μεταναστών που απελαύνονται από τις ΗΠΑ
Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με έδρα την Τρίπολη, διέψευσε σήμερα ότι έχει συναφθεί οποιαδήποτε.