

Υποχώρησε τη Δευτέρα το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες του από την προηγούμενη εβδομάδα στο κλίμα επιφυλακτικότητας που έχει διαμορφωθεί μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την επανεκλογή του.
Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του WTI έκλεισε κοντά στα 78 δολ. το βαρέλι, αγγίζοντας χαμηλό πέντε εβδομάδων.
Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση του Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα ανοίγει τον δρόμο για μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Τραμπ αναμένεται να πιέσει για ενίσχυση της παραγωγής στις ΗΠΑ κάτι που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στις τιμές σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.
Οι επενδυτές στο μεταξύ παρακολουθούν την κατάσταση στον Καναδά, όπου ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός έχει προκαλέσει ένα κύμα από δασικές πυρκαγιές. Η παραγωγή συνολικά 348.000 βαρελιών την ημέρα βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των πυρκαγιών, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σε αυτό το κλίμα, το WTI Σεπτεμβρίου έχασε 0,3% και έκλεισε στα 78,40 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Το συμβόλαιο του Αυγούστου, που έληξε σήμερα, υποχώρησε 0,4% στα 79,78 δολ. το βαρέλι. Το Brent Σεπτεμβρίου στο μεταξύ, έχασε 0,3% και έκλεισε στα 82,40 δολ. το βαρέλι.
Σχετικά Νέα
Πετρέλαιο: Ανάκαμψη 1% μετά τη “βουτιά”, με το βλέμμα στην Ουκρανία
Ανέκαμψαν 1% οι τιμές του πετρελαίου, τερματίζοντας την εβδομάδα σχεδόν αμετάβλητες, καθώς οι επενδυτές.
Χρυσός: Έχασε το ορόσημο των 3.000 δολαρίων λόγω ρευστοποιήσεων
Ο χρυσός διέσπασε την Παρασκευή για πρώτη φορά το ορόσημο των 3.000 δολαρίων/ουγγιά, καθώς.
Κέρδη στις ευρωαγορές με οδηγό τον DAX, μετά τη συμφωνία στη Γερμανία για το “φρένο χρέους”
Στα πράσινα “αποχαιρετούν” την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο τις πληροφορίες για συμφωνία.
ΟΔΔΗΧ: Ματαιώνεται η προγραμματισμένη δημοπρασία ομολόγων της 19ης Μαρτίου
O ΟΔΔΗΧ ανακοινώνει ότι η δημοπρασία ομολόγων που είχε προγραμματιστεί για την 19η Μαρτίου.