

Η διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε στην Ισπανία και την Πορτογαλία αποτελεί ένα από τα περιστατικά που είχε στο νου της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν, τον περασμένο μήνα, παρουσίαζε τη «στρατηγική ετοιμότητας», καλώντας τους πολίτες να έχουν διαθέσιμο ένα κιτ επιβίωσης 72 ωρών, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανό σενάριο.
«Αυτό που συνέβη στην Ισπανία, την Πορτογαλία και εν μέρει στην Γαλλία δείχνει ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Και αυτό δεν είναι για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Δεν μιλάμε για πόλεμο. Μιλάμε για κάθε είδους κίνδυνο», δηλώνει στο Reuters η ευρωπαία επίτροπος πρόληψης κρίσεων, Χάτζα Λαμπίμπ.
Ένα σημαντικό δίδαγμα από το μπλακ άουτ είναι ότι πρέπει να έχουμε επάνω μας λίγα χρήματα.
«Σε στιγμές κρίσης, υβριδικών απειλών, οι κάρτες σας, οι τραπεζικές σας κάρτες, δεν είναι παρά κομμάτια πλαστικού, δυστυχώς. Άρα χρειάζεται να έχετε μαζί σας λίγα χρήματα. Αλλά επίσης χρειάζεστε έναν φακό, λίγο νερό, λίγη τροφή και τα λοιπά…».
Σχετικά Νέα
Αποτυχημένο πραξικόπημα στη Βολιβία: Πρώην στρατηγός κατηγορείται για «τρομοκρατία» και «εξέγερση»
Η εισαγγελία της Βολιβίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του γενικού.
Λιβύη: Σφοδρές συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στην Τρίπολη
Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες ξέσπασαν το βράδυ χθες Δευτέρα στη λιβυκή.
Ιαπωνία: Η Nissan θα προχωρήσει σε επιπλέον 10.000 απολύσεις εργαζομένων
Η Nissan Motor θα προχωρήσει στην επιπλέον περικοπή τουλάχιστον 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ανεβάζοντας.
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, που.