Κολωνός: Κραυγή αγωνίας από τη θεία της 12χρονης – «Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας “θεία δεν αντέχω άλλο να ζω»

Οκτώ μήνες μετά την αποκάλυψη των εφιαλτικών στιγμών που ζούσε στα χέρια του βιαστή και μαστροπού Ηλία Μίχου, η 12χρονη από τον Κολωνό, εξακολουθεί να βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η θεία της που έχει αναλάβει την επιμέλεια τόσο της ανήλικης όσο και των άλλων παιδιών της οικογένειας καθώς η αδερφή της και μητέρα των παιδιών, είναι προφυλακισμένη, βγάζει κραυγή αγωνίας.

Το γεγονός ότι απαγορεύθηκε στην 12χρονη να βλέπει την μητέρα της που είναι στην φυλακή, της έχει στοιχίσει πάρα πολύ και απειλεί ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της.

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Νιώθω ότι το παιδί το πολεμούν καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω λεπτό μόνη της γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι. Ξαφνικά ο Εισαγγελέας φυλακών της απαγορεύει να δει τη μητέρα της. Για ποιο λόγο; Όρισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να βλέπει τη μητέρα του” δήλωσε η θεία της 12χρονης στο Star στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και συνέχισε:

«Δεν αντέχω άλλο πραγματικά, αν πάθει κάτι το παιδί, δεν ξέρω τι θα απογίνουμε. Δεν ξέρω πόση αντοχή μου έχει μείνει να διαχειριστώ όλα αυτά που ζω καθημερινά. Αμφισβητούν την εισήγησή μου που λέω πόσο θέλει το παιδί να δει την μάνα του και τη ζητάει, λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια την φωνή της 12χρονης που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο θέλει να είναι μαζί με τη μητέρα της και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα την κατηγορούν» πρόσθεσε.

 

«Φοβάμαι ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της» λέει η θεία της ανήλικης από τον Κολωνό

«Πραγματικά δεν μπορώ με λόγια να αποτυπώσω την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάω. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν πάθει κάτι το παιδί, το έχουνε λυγίσει. Αντί να σταθεί η Πολιτεία δίπλα του, συμπεριφέρονται σαν να φταίει εκείνο. «Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας “θεία δεν αντέχω άλλο να ζω». Φοβάμαι μήπως κάνει κακό στον εαυτό της. Αλίμονο αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι όλοι υπόλογοι. Βλέπω ότι όσο περνούν οι μέρες μένουμε τελείως στο άδικο και στο ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της» λέει η θεία του κοριτσιού.

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της θείας της 12χρονης, η οποία υπογράμμισε ότι χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και «αντίθετα με όσα προβλέπει και ο σωφρονιστικός κώδικας» απαγορεύτηκε στην ανήλικη και στον αδερφό της, που βρίσκονται μαζί με τη θεία, να επισκέπτονται τη μητέρα τους.

Όπως είπε, υπάρχει γνωμάτευση της παιδοψυχιάτρου, που παρακολουθεί το παιδί, για φυσική επαφή της ανήλικης με τη μητέρα του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα