«Κοκκίνισε» ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα – Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

Ένα «συνεχές» που ξεκινά από τη βόρεια Ελλάδα και κατέρχεται μέχρι τη Θεσσαλία και τα σύνορα με τη Στερεά Ελλάδα σχηματίζουν πλέον οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο», στον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

coronavirus-new

Την Τρίτη, η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε να παραμείνουν στο κόκκινο όσες περιοχές ήταν και την περασμένη εβδομάδα, ενώ προστέθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Γρεβενών. Στα Τρίκαλα μέσα σε λίγα 24ωρα έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό δύο νέοι άνθρωποι, ενώ στα Γρεβενά οι θετικές διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού αγγίζουν το 47,23.

Παρά την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στην βόρεια Ελλάδα, κυβερνητικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες επιμένουν ότι οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ στη Θεσσαλονίκη κανονικά αναμένεται να λάβουν χώρα και οι εορτασμοί για τον πολιούχο της πόλης, άγιο Δημήτριο.

Το Φθινόπωρο του 2020, οι ίδιοι εορτασμοί είχαν οδηγήσει σε εκτίναξη των κρουσμάτων, συμβάλλοντας – όπως αργότερα παραδέχτηκαν αρμόδιοι παράγοντες – στην τραγική κατάσταση στην οποίαν περιήλθε η συμπρωτεύουσα τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του περσινού έτους.

Σημειώνεται ότι σε πολλούς νομούς της βόρειας Ελλάδας το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αρκετά χαμηλότερα του εθνικού μέσου όρου.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα