

Κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής πολιτών τρίτων χωρών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, με διοργανώτρια χώρα την Ελλάδα και με τη συμμετοχή της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Κύπρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τον πλήρη συντονισμό του Οργανισμού FRONTEX.
Συγκεκριμένα η Ελλάδα συμμετείχε στον επαναπατρισμό 20 υπηκόων Γεωργίας και 28 υπηκόων Πακιστάν, τα αιτήματα διεθνούς προστασίας των οποίων είχαν απορριφθεί.
Η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προέβη στην τάχιστη εξέταση των μεταγενεστέρων αιτημάτων που υποβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας.
Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αττικής και της Διεύθυνσης Επιστροφών της Υπηρεσίας Ασύλου είχαν ενεργή παρουσία στον διεθνή αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος για τη διεκπεραίωση λοιπών εκκρεμοτήτων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής.
Σχετικά Νέα
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.
Πρέβεζα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο
Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.