

Κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής πολιτών τρίτων χωρών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, με διοργανώτρια χώρα την Ελλάδα και με τη συμμετοχή της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Κύπρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τον πλήρη συντονισμό του Οργανισμού FRONTEX.
Συγκεκριμένα η Ελλάδα συμμετείχε στον επαναπατρισμό 20 υπηκόων Γεωργίας και 28 υπηκόων Πακιστάν, τα αιτήματα διεθνούς προστασίας των οποίων είχαν απορριφθεί.
Η Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προέβη στην τάχιστη εξέταση των μεταγενεστέρων αιτημάτων που υποβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας.
Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αττικής και της Διεύθυνσης Επιστροφών της Υπηρεσίας Ασύλου είχαν ενεργή παρουσία στον διεθνή αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος για τη διεκπεραίωση λοιπών εκκρεμοτήτων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής.
Σχετικά Νέα
Μαρκόπουλο: Ένοπλη ληστεία με λεία 20.000 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα(21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Μαρκόπουλο,.
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.