

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ενόψει της διάσκεψης του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και της συμμετοχής του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, «οι ηγέτες υπογράμμισαν και πάλι την σημασία των κοινών προθέσεων και δράσεων που αναπτύχθηκαν σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του πολέμου στην Ουκρανία και των συνεπειών του».
«Με αναφορά στη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι ηγέτες δεσμεύθηκαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της Ουκρανίας, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους τον πόλεμο ή δεν μπορούν να βγουν από την χώρα τους» υπογραμμίζει, τέλος, η κυβέρνηση Ντράγκι.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο στρατός του Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, όπου.
Λιβύη: Νέα διαδήλωση με αίτημα να εγκαταλείψει την εξουσία ο πρωθυπουργός Ντμπάιμπα
Περίπου πεντακόσιοι Λίβυοι βγήκαν στον δρόμο χθες Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, απαιτώντας να.
Η Τουρκία απομάκρυνε εσπευσμένα 82 υπηκόους της από τη Λιβύη
Η Τουρκία προχώρησε αυτή την εβδομάδα στην εσπευσμένη απομάκρυνση 82 υπηκόων της από τη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζει «αποτροπιασμό» για τις επεκτεινόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα εξέφρασε τον “αποτροπιασμό” του το Σάββατο για.