

Την «έντονη διαμαρτυρία» της στην Ουάσιγκτον για την πρόσφατη έγκριση σύμβασης για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν από πλευράς των ΗΠΑ εξέφφρασε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας ότι θα ληφθούν «αποφασιστικά αντίμετρα» για την πρόσφατη έγκριση σύμβασης για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν από πλευράς των ΗΠΑ.
Το Πεκίνο τόνισε ακόμη πως «καταδικάζει σθεναρά» την άδεια που δόθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ στον πρόεδρο της Ταϊβάν, τον Λάι Τσινγκ-τε, να κάνει «ενδιάμεσο σταθμό» στη Χαβάη, όπου τον υποδέχθηκε ο κυβερνήτης του αμερικανικού αρχιπελάγους.
«Η Κίνα καταδικάζει σθεναρά την οργάνωση από τις ΗΠΑ της ‘διέλευσης’ του Λάι Τσινγκ-τε κι εκφράζει (…) την έντονη διαμαρτυρία της» στην Ουάσιγκτον, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.