

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε 11 Αμερικανούς πολίτες μεταξύ των οποίων σε δύο Γερουσιαστές ως αντίποινα των αντίστοιχων που επέβαλε πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ανάμεσα στους Αμερικανούς που θα επιβληθούν κυρώσεις είναι οι Γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ, ο επικεφαλής του ΜΚΟ Human Rights Watch, Κένεθ Ροθ και ο Μάικλ Αμπράμοβιτς πρόεδρος του ινστιτούτου Freedom House.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή την επιβολή κυρώσεων εναντίον 11 ανώτερων Κινέζων και αξιωματούχων του Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, για την απόφαση του Πεκίνου να επιβάλει έναν νόμο για την εθνική ασφάλεια στο ασιατικό οικονομικό κέντρο.
Εκτός από την Κάρι Λαμ, οι ΗΠΑ επέβαλαν επίσης κυρώσεις στον Κρις Τανγκ τον αστυνομικό επίτροπο του Χονγκ Κονγκ, και τον Τζον Λι τον κυβερνητικό γραμματέα ασφαλείας. Στο επίκεντρο των κυρώσεων είναι επίσης ανώτεροι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος μεταξύ των οποίων Σια Μπαολονγκ, διευθυντής του γραφείου υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας και ο Λουό Χουινίνγκ, διευθυντής του κινεζικού συνδέσμου στο Χονγκ Κονγκ.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων θα λάβει η οικογένεια της γυναίκας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για να καταβληθεί ποσό σχεδόν.
Αλλαγή σκυτάλης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ: Η Κάθριν Ράιλι αναλαμβάνει καθήκοντα γενικής επιθεωρήτριας
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Κάθριν Ράιλι ορίστηκε.
Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε μέλος της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι σκότωσαν μέλος του σιιτικού κινήματος.
Ισραήλ: Νεκρό μέλος της Χεζμπολάχ σε αεροπορικό πλήγμα στο νότιο Λίβανο
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι σκότωσαν μέλος του σιιτικού κινήματος.