

Ως «σαφή παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας και πράξη πειρατείας» χαρακτηρίζει το Κίεβο το περιστατικό με το ρωσικό πολεμικό πλοίο που έβαλε προειδοποιητικά πυρά κατά φορτηγού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.
«Το περιστατικό συνιστά σαφή παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας, πράξη πειρατείας και έγκλημα κατά μη πολεμικού πλοίου τρίτης χώρας στα ύδατα άλλων χωρών. Η Ουκρανία θα αντλήσει τα συμπεράσματα και θα επιλέξει την προσήκουσα απάντηση», έγραψε στο Χ ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντολιάκ.
Όπως έγινε γνωστό, το ρωσικό πολεμικό έβαλε με προειδοποιητικά πυρά κατά φορτηγού πλοίου με σημαία Παλάου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας που κατευθυνόταν προς βορράν, για πρώτη φορά από την αποχώρηση της Μόσχας από την συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών τον περασμένο μήνα.
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι το πλοίο περιπολίας Vasily Bykov έβαλε με προειδοποιητικά πυρά κατά του πλοίου Sukru Okan, αφού ο πλοίαρχος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σταματήσει τον πλου και να δεχθεί επιθεώρηση.
Σύμφωνα με την Ρωσία, το πλοίο κατευθυνόταν προς το ουκρανικό λιμάνι Ιζμαΐλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv, το πλοίο βρίσκεται κοντά στις βουλγαρικές ακτές και κατευθύνεται προς το ρουμανικό λιμάνι Σουλίνα.
Μετά τα προειδοποιητικά πυρά, ρωσικές δυνάμεις επιβιβάσθηκαν στο πλοίο με τη βοήθεια ελικοπτέρου Ka-29, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Μετά την επιθεώρηση, το Sukru Okan συνέχισε την πορεία του προς το λιμάνι του Ιζμαΐλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.