

Το Κίεβο ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή με τη Ρωσία στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει «κλιμακωθεί», με τους Ρώσους να επιτίθενται, και τις ουκρανικές δυνάμεις να αμύνονται προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου.
«Ο εχθρός προελαύνει προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου για δύο συνεχόμενες ημέρες. Είμαστε σε άμυνα. Γίνονται σκληρές μάχες και οι θέσεις των (εμπλεκόμενων) μερών αλλάζουν δυναμικά πολλές φορές την ημέρα», ανακοίνωσε στο Telegram η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ.
Πάντως η Μαλιάρ υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν σταδιακά προς την κατεύθυνση της πόλης Μπαχμούτ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν καθημερινές προελάσεις στη νότια πλευρά της πόλης, ενώ προσπαθούν να κρατήσουν θέσεις υπό ουκρανικό έλεγχο από ρωσικές επιθέσεις στη βόρεια πλευρά.
«Ο εχθρός συνεχίζει τις επιθετικές ενέργειες στις περιοχές Αβντιίβκα και Μαρίνκα. Οι υπερασπιστές μας συνεχίζουν να τους συγκρατούν αποτελεσματικά. Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται χωρίς αλλαγή στις θέσεις», υποστήριξε επίσης η Ουκρανή αξιωματούχος.
Για μια αργή, δύσκολη προέλαση στις υπό κατοχή από τους Ρώσους ανατολική Ουκρανία προϊδέασε εξάλλου τους Ουκρανούς πολίτες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμα του την Παρασκευή.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε την Παρασκευή ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία αναπτύσσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να σταματήσει την προέλαση των δυνάμεων του Κιέβου στα ανατολικά και τα νότια.
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.