Κέρδη στις ασιατικές αγορές με τον πληθωρισμό στο «μικροσκόπιο»

Με κέρδη συνέχισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν για τη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου την Κίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές παραγωγού για τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων που έκαναν λόγο για αύξηση 7,7%. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 2,1% με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση 1,8%. Σημειώνεται ότι σήμερα θα ανακοινωθούν και τα αντίστοιχα μεγέθη για τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα η Κίνα βιώνει τη χειρότερη φάση της πανδημίας από τότε που ξέσπασε, στις αρχές του 2020.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η παραγωγική ικανότητα στη χώρα, ακόμα και στη Σανγκάη δεν έχει επηρεαστεί καθώς μόνο το 15% των εταιρειών τους δεν παράγουν.

Σε αυτό το κλίμα, ο Shanghai Composite κερδίζει 1,63% ενώ ο Shenzen ενισχύθηκε κατά 2,8%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κέρδισε 1,72%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei κέρδισε 0,32% ενώ ο Topix έχασε 0,27%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi κινήθηκε οριακά αρνητικά, όπως και ο αυστραλιανός S&P /ASX 200 που έχασε 0,1%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα