Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, είπε ότι σχεδιάζεται η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου από το έτος 2020-2021, ενώ «ο βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου με διαβάθμιση του ποσοστού από την Α’ στη Γ΄τάξη θα ξεκινήσει να συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά (2020-2021)».
Αναφέρει, ακόμα ότι ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων σπουδών του Νηπιαγωγείου αφορά στην εισαγωγή της Πληροφορικής και των Αγγλικών, ενώ θα εφαρμοσθεί πιλοτικά σε ένα δείγμα σχολείων της χώρας η εισαγωγή θεματικών για τον εθελοντισμό και την επιχειρηματικότητα, την σεξουαλική αγωγή, την καταπολέμηση των εξαρτήσεων και τον σεβασμό του άλλου.
Σε ό,τι αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών είπε ότι τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η υπουργός Παιδείας είπε ότι προωθείται η δημιουργία Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλη τη χώρα, με ταυτόχρονες διαδικασίες επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Τα Πρότυπα Σχολεία «θα αποτελούν σχολεία μαθητών με υψηλές επιδόσεις» ενώ στα Πειραματικά «η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση» πρόσθεσε. Ακόμα θα εισαχθεί ο θεσμός των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων όπου «καίρια συμμετοχή θα έχουν οι κοινωνικοί εταίροι».
Η Ν. Κεραμέως είπε ότι η αξιολόγηση των Πανεπιστημίων θα ξεκινήσει το έργο της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης αρχής γενομένης από τη σχολική μονάδα και η δρομολόγηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Η υπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι είναι υπό επεξεργασία σειρά πρωτοβουλιών πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σχολικού εκφοβισμού και βίας. Τέλος, αναφέρει ότι στο τέλος Μαρτίου, αντιπροσωπεία 30 αμερικανικών πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων ιδρυμάτων, θα συναντηθεί στην Ελλάδα με εκπροσώπους των ελληνικών ΑΕΙ με στόχο να δρομολογηθούν μακροπρόθεσμες συνέργειες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Σχετικά Νέα
-
Τζορτζ Τσούνης: «Η θητεία μου ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ήταν η τιμή της ζωής μου»
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, ο πρώην Πρέσβης.
-
ΚΚΕ: Εύθραυστη η συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ και Χαμάς
Ανακοίνωση για την εκεχειρία στη Γάζα εξέδωσε το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρει ότι είναι.
-
Γ.Κώτσηρας: «Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική γλώσσα παγκοσμίως
Στις δράσεις που προωθούνται για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής γλώσσας παγκοσμίως στο πλαίσιο του.
-
Η ανάρτηση Μητσοτάκη για το βιβλίο του Δ. Σαββόπουλου: «Δυσκολεύομαι να το αφήσω από τα χέρια μου»
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μια διαφορετική ανάρτηση, η.