

Συνολικά 10.000 επείγοντα περιστατικά δέχθηκαν μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες τα τέσσερα Κέντρα Υγείας που έχουν ήδη ενταχθεί στις εφημερίες των νοσοκομείων της Αττικής, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
Ο στόχος της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Υγείας είναι διττός: Να εξυπηρετούνται στα Κέντρα Υγείας τα πιο ήπια επείγοντα περιστατικά, έτσι ώστε οι ασθενείς να κερδίζουν χρόνο αποφεύγοντας την αναμονή στα νοσοκομεία και τα νοσοκομεία να μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των πιο δύσκολων περιστατικών.
Υπενθυμίζεται ότι στις εφημερίες συμμετέχουν ήδη τα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρας, Καλλιθέας, Αμαρουσίου και Ραφήνας, ενώ σταδιακά θα ενταχθούν τα Κέντρα Υγείας Βάρης, Μεγάρων, Ελευσίνας, Περιστερίου και Κερατσινίου, τα οποία θα ενισχυθούν με 150 άτομα επιπλέον ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, «είναι σημαντικό οι πολίτες να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας για προβλήματα υγείας μέτριας σοβαρότητας. Γλιτώνουν χρόνο και ταλαιπωρία και βοηθούν τους συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και πάνε στα νοσοκομεία να έχουν ταχύτερη εξυπηρέτηση».
Σχετικά Νέα
SUV έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου στον Φλοίσβο
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην παραλιακή όταν αυτοκίνητο τύπου SUV.
Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα κατάνυξης η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, θρησκευτικής ευλάβειας και με την παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην Πλατεία Αριστοτέλους, μια.
-
Το κάψιμο του Ιούδα – Το ξεχωριστό έθιμο που αναβίωσε στην Εύβοια
Για μια ακόμα χρονιά αναβίωσε το έθιμο της καύσης του Ιούδα στην Εύβοια, το βράδυ.
-
Αττική: Ελαφρώς μικρότερη η έξοδος για το φετινό Πάσχα – Σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα έφυγαν
Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα αστικά κέντρα..