

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε την Πέμπτη από τη Δαμασκό ότι η χώρα του θα παράσχει την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη για την “αποκατάσταση” των υποδομών μετά την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, η οποία έχει πληγεί από περισσότερα από 13 χρόνια πολέμου.
“Το κράτος του Κατάρ τείνει το χέρι στους Σύρους αδελφούς μας για μια μελλοντική συνεργασία”, δήλωσε ο σεΐχης Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ Θάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον νέο ηγέτη της Συρίας Άχμαντ αλ Σάρα. “Θα παράσχουμε την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη για την αποκατάσταση των βασικών υποδομών και για να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας”, πρόσθεσε.
Ο Αλ Θάνι σημείωσε ότι το Κατάρ θα προμηθεύσει τη Συρία με 200 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα αυξηθεί σταδιακά.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ ζήτησε επίσης από το Ισραήλ να αποχωρήσει “αμέσως” από την ουδέτερη ζώνη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της χώρας αυτής και της Συρίας, ζώνη που οποία κατέλαβε μετά την πτώση του Άσαντ.
“Η ανάληψη του ελέγχου της ουδέτερης ζώνης από την ισραηλινή κατοχή είναι μια παράλογη πράξη”, δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον νέο ηγέτη της Συρίας ζητώντας την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.
Σχετικά Νέα
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.
Ερευνα DW: Ενα νεφρό για μια χούφτα δολάρια
Ο είκοσι δύο ετών Άμον Κιπρούτο Μέλυ σκέφτηκε ότι πουλώντας το νεφρό του, θα.
Οι επιζώντες του Άουσβιτς ευχαριστούν και αποχαιρετούν τον «αδελφό τους Φραγκίσκο»
Τον «αδελφό τους Φραγκίσκο» ευχαριστούν και αποχαιρετούν οι επιζώντες του Άουσβιτς σε όλον τον.
Κρεμλίνο: Ικανοποίηση από τη στάση των ΗΠΑ που αποκλείει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η θέση του Τραμπ να αποκλείσει την ένταξη.