

Η καταλανική αστυνομία έβαλε το Σάββατο τέλος σε παράνομο ρέιβ πάρτι, που διεξαγόταν με τη συμμετοχή περίπου 300 ατόμων για τουλάχιστον 40 ώρες, με αφορμή την Πρωτοχρονιά, σε ένα υπόστεγο κοντά στη Βαρκελώνη, μεσούσης της πανδημίας.
«Θα ασκήσουμε διώξεις στους διοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες», δήλωσε η αστυνομία στο Twitter, επισημαίνοντας πως το πρόστιμο για τους συμμετέχοντες σε αυτό το παράνομο πάρτι στο Λινάρ ντελ Βάλιες, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαρκελώνης, θα φθάσει το ανώτερο στα 3.000 ευρώ.
«Οι τρεις διοργανωτές συνελήφθησαν. Θα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου τις επόμενες ώρες», συμπλήρωσε η αστυνομία. Για εκείνους, το πρόστιμο ενδέχεται να φθάσει έως τα 600.000 ευρώ», διευκρίνισε.
Σε βίντεο, που περιήλθε στην κυριότητα του Γαλλικού Πρακτορείου, διακρίνονται νέοι χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, να καπνίζουν και να χορεύουν, κατόπιν να ξεσπούν μικρής έκτασης συμπλοκές στην πίστα, κατά την άφιξη της αστυνομίας. Διακρίνεται επίσης μία νεαρή γυναίκα, που κυκλοφορεί γυμνόστηθη, να επιχειρεί να ηρεμήσει το πλήθος και τους αστυνομικούς.
Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση, με τη συνδρομή ελικοπτέρου, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας RNE.
Στη Γαλλία, οι αρχές διέλυσαν ένα άλλο παράνομο ρέιβ πάρτι, που ήταν σε εξέλιξη από το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στο Λιερόν, νότια της πόλης Ρεν με 2.500 συμμετέχοντες, πολλοί εκ των οποίων είχαν έρθει από το εξωτερικό.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Απαγορεύσεις χορήγησης βίζας σε ταξιδιωτικούς πράκτορες της Ινδίας για τη διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης
Περιορισμούς στη χορήγηση βίζας στους ιδιοκτήτες και το λοιπό προσωπικό των ταξιδιωτικών γραφείων με.
Κίνα: Τουλάχιστον 6 νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το Σαββατοκύριακο τις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Κουανγκσί, στη νότια.
Τζέφερσον: Η Fed μπορεί να περιμένει για τα επιτόκια
Ο αντιπρόεδρος της Fed, Φίλιπ Τζέφερσον, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να διασφαλίσει.
Ινδονησία: Σε συναγερμό το νησί Φλόρες λόγω της έκρηξης ηφαιστείου
Η Ινδονησία αύξησε στην υψηλότερη βαθμίδα το επίπεδο συναγερμού για το όρος Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι,.