Κανονικά η αλλαγή ώρας την Κυριακή 31 Οκτωβρίου

Την αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, οπότε και τα ρολόγια θα γυρίσουν μια ώρα πίσω. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη θέλει να βάλει τέλος στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο, επιθυμία που όπως αποδεικνύεται δεν υλοποιείται για ένα ακόμη εξάμηνο.

Το υπ. Μεταφορών συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

«Λήξη θερινής ώρας»

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..»

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη θέλει να καταργήσει την αλλαγή ώρας δύο φορές το χρόνο, όπως πιστοποιείται από την υπερψήφιση της εν λόγω πρότασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2019. Παρ’όλαυτά το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα δύο χρόνια μετά να μην έχουν καταλήξει σε μία κοινή θέση για το εν λόγω ζήτημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα