Καμπότζη: Αριθμός – ρεκόρ 730 νέων κρουσμάτων

Αριθμός ρεκόρ 730 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε το 24ωρο που πέρασε στην Καμπότζη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, η οποία αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο κύμα της επιδημίας της COVID-19 που εμφανίστηκε πριν από περίπου δύο μήνες.

Η Καμπότζη έχει καταγράψει έναν από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στον κόσμο, αλλά το πρόσφατο ξέσπασμα της επιδημίας στη χώρα που εντοπίστηκε αρχικά στα τέλη Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει την άνοδο των κρουσμάτων σε 14.520, ενώ οι θάνατοι από την COVID-19 ανέρχονται σε 103.

“Η COVID-19 εξακολουθεί να μας απειλεί. Σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να επαγρυπνείτε τηρώντας τα μέτρα υγιεινής, κοινωνικών αποστάσεων και να μην βγαίνετε από το σπίτι σας καθώς υπάρχει σοβαρή εξάπλωση στην κοινότητα στη χώρα μας, τις γειτονιές μας και τον κόσμο”, αναφέρει η υπηρεσία ελέγχου μεταδοτικών νόσων της Καμπότζης σε ανάρτησή της σήμερα στο Facebook.

Η πρωτεύουσα Πνομ Πενχ, η οποία έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα, βρίσκεται σε λοκντάουν ως τις 5 Μαΐου και έχει χαρακτηρίσει κάποιες περιοχές “κόκκινες ζώνες”, στις οποίες απαγορεύεται στους ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα