Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ισχυρότερο το δεύτερο κύμα, πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα

Ισχυρότερο θα είναι το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» ενώ η σφοδρή χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Αυτό εξήγησε ο Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας εκ μέρους της ΕΜΥ κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Το πρώτο κύμα πέρασε, είπε, ενώ ανέφερε ότι τέσσερις φορές την ημέρα αναλύονται τα μετεωρολογικά μοντέλα.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το κύμα συνεχίζεται με μεγάλες εντάσεις και θα κρατήσει μέχρι και τα μεσάνυχτα ή μία-δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Το κύμα αυτό θα έχει 16 ώρες συνολικά διάρκεια. Παρότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια ύφεση, εντούτοις σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, της Στερεάς και Εύβοιας, δείχνουν μεγάλες ποσότητες χιονιού κυρίως τις βραδινές ώρες» είπε ακόμη.

Για το Λεκανοπέδιο, ο κ. Κολυδάς εξήγησε ότι ύφεση θα δούμε από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας. «Οι πολύ ψυχρές μάζες μας έφεραν χιονοκαταιγίδες και συνεχίζονται και στις νότιες νησιωτικές περιοχές» τόνισε.

Όσον αφορά στον παγετό, ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος και επικίνδυνος στις περιοχές που έχει χιονίσει.

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα