Καιρός: Έρχεται κύμα ζέστης σε όλη τη χώρα

Μπορεί να βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά του Μαΐου, όμως οι επόμενες ημέρες θα θυμίσουν καλοκαίρι, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένα κύμα ζέστης που βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα.

Ήδη από χθες, Κυριακή (12/05) η θερμοκρασία επανήλθε στα κανονικά επίπεδα για την εποχή με τον υδράργυρο να φτάνει σε πολλές περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε τοπικό επίπεδο είχαμε ακόμη και υψηλότερες τιμές, στους 29 βαθμούς στο Άργος, το Λεωνίδια, τη Λαμία και τους 28 στις Σέρρες.

Όμως η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει κι άλλο τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει πάνω από τους 30.

Αυτό επιβεβαιώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος αναφέρει πως “τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Αυτό διακρίνεται στο βίντεο όπου σας παρουσιάζουμε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hpa οι οποίες μας δίνουν την τάση για μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια.

Όπως θα παρακολουθήσετε, σε τοπικό επίπεδο φτάνουμε τους 31 με 32°C και ίσως στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως ‘φρενάρει’ και δε δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές“.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα