Καιρίδης: Πως ερμηνεύεται η «κυκλοθυμική» στάση της Τουρκίας

Η Τουρκία, με την παρουσία της στην Κυπριακή ΑΟΖ επιχειρεί να κατοχυρώσει κάποιες από τις παρανομίες της, να διασπάσει Αθήνα από Λευκωσία καθώς και να καλύψει τα εθνικιστικά της νώτα που βάλλονται στο εσωτερικό μετά την αναδίπλωση με την Ελλάδα. Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ και τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης που χαρακτηρίζει την εικόνα της γειτονικής χώρας, διεθνώς, «χειρότερη από ποτέ»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πολλά εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα.

Όπως δήλωσε η Άγκυρα είναι αντιμέτωπη με την κατολίσθηση της λίρας και την επαναφορά του συναλλαγματικού εφιάλτη που είχε ζήσει πριν 1 χρόνο, τα προβλήματα στην Συρία όπου σκοτώθηκαν Τούρκοι αξιωματικοί στην Ιντλιμπ και φυσικά την κόντρα με τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία για το θέμα της Λιβύης.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ επισήμανε πως η Τουρκία επιχειρεί να κατοχυρώσει κάποιες από τις παρανομίες της, να διασπάσει Αθήνα από Λευκωσία καθώς και να καλύψει τα εθνικιστικά της νώτα που βάλλονται στο εσωτερικό μετά την αναδίπλωση με την Ελλάδα.

Επιπροσθέτως ο κ. Καιρίδης σημείωσε πως oυδέποτε η εικόνα της Τουρκίας διεθνώς (συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της Αγίας Σοφίας) δεν ήταν χειρότερη. Έχει στρέψει την πλάτη της στην Ευρώπη, στην Δύση, ενεργεί Ασιατικά και σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει.

«Αυτό που χρειάζεται είναι ένα καινούργιο αφήγημα για την Τουρκία το οποίο πρέπει να εμπεδωθεί στην Ευρώπη με την δικιά μας την βοήθεια ότι εδώ έχουμε να κάνουμε στην καλύτερη περίπτωση με ένα Πακιστάν στην χειρότερη ένα Ιράν. Ότι δεν είναι κράτος μέλος που ξέραμε 70 χρόνια» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει πως η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια δυνάμωσε δημογραφικά, στρατιωτικά, οικονομικά σε σχέση με τον περίγυρο της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα